Journalistiek en tekst

Van interview tot webtekst: de juiste woorden voor elk verhaal 

Schrijven doe ik al mijn hele leven, gepubliceerd en officieel sinds 2014. Ik ben opgeleid tot journalist, redacteur en researcher aan de Universiteit van Amsterdam. Dankzij stages bij NOS en AT5 en mijn werk voor Nieuwsuur in New York, ben ik gewend om in woord en beeld te denken en mij allerlei onderwerpen snel eigen te maken.

Tegenwoordig schrijf ik voor dagbladen, tijdschriften en verschillende bedrijven. Mijn specialiteit in de journalistiek is human interest: persoonlijke verhalen die mensen raken. Met minstens zoveel plezier en toewijding schrijf ik als allround tekstschrijver voor commerciële partijen: van technologie tot medisch, van retail tot toerisme.

Dus ben je op zoek naar een persoonlijk profiel van je CEO, een reportage van je evenement, een pakkend blog voor je webshop, of een nieuwsbrief voor personeel of stakeholders? Ik help je graag verder! 

Wat ik schrijf:

Achtergrondverhalen – Blogs – Interviews – Human-interest – Nieuwsbrieven – Persoonlijke profielen – Reportages – SEO-teksten – Vertalingen ENG-NL – Vertalingen NL-ENG – (VR-)Scenario’s –  Webteksten 

Voor wie:

NRC Handelsblad – Algemeen Dagblad – Panasonic – Erasmus Universiteit Rotterdam – &Samhoud creative tech – 365 Dagen Succesvol – Blokker – KLM – Sogeti – Hardt Hyperloop – Colect 

Marieke Poelmann

Ik ben schrijver, journalist en (TEDx) spreker. In 2015 verscheen mijn debuut ‘Alles om jullie heen is er nog’ bij De Bezige Bij, over het verlies van mijn ouders bij de vliegramp in Tripoli. In 2022 bracht ik ’Een eiland in de tijd’ uit bij Prometheus: een zoektocht naar de betekenis van het leven zonder ouders en zonder kinderen, waarin de impact van vruchtbaarheidsproblemen centraal staat. 

Ik schrijf en spreek over moeilijke onderwerpen als rouw, verlies en fertiliteitsproblemen omdat ik hoop het taboe erop te doorbreken zodat anderen zich minder alleen voelen dan ik soms doe.

Daarnaast ben ik professioneel kattenliefhebber; in juni 2020 kwam mijn eerste kinderboek uit bij Kluitman. ‘Ava en het gesponnen poezenweb’ gaat over hoe katten het internet hebben uitgevonden voor hun eigen populariteit. Mijn eigen kat Lola wandelde tijdens het schrijven regelmatig over mijn toetsenbord.  

Als freelance journalist en allround tekstschrijver werk ik voor dagbladen, tijdschriften en uiteenlopende bedrijven. Als spreker ben ik te boeken via De Schrijverscentrale.

Foto: Ilja Keizer

Contact

mail@mariekepoelmann.nl

Lauriergracht 116C
1016 RR Amsterdam