Marieke Poelmann - Alles om jullie heen is er nog foto: René Koster

Alles om jullie heen is er nog

Het verhaal van een nabestaande

Indringend en persoonlijk debuut over de nasleep van de Tripoli-ramp vijf jaar later

Op 12 mei 2010 komen de ouders van Marieke Poelmann om het leven bij de vliegramp in Tripoli. Ze waren onderweg naar huis na een vakantie in Zuid-Afrika. Marieke is op dat moment 22 jaar oud en belandt als beginnende journalist plotseling aan de verkeerde kant van het nieuws.

Wat er dan op haar afkomt is overweldigend: familierechercheurs, slachtofferhulp, banken en verzekeraars bevolken de stoep van haar ouderlijk huis. Ook delen zij en haar oudste broer Boris ineens de verantwoordelijkheid voor hun gehandicapte broer Sándor, die op zijn elfde een hersentumor kreeg. Om nog niet te spreken over het onwerkelijk grote verdriet dat zich aandient, dat Poelmann op indringende wijze weet te beschrijven.

Door de vliegramp komen angsten uit Mariekes vroege jeugd, de herinneringen aan de ziekte van haar broer Sándor en de relaties binnen haar familie in een heel ander perspectief te staan.

 

‘Behalve een aangrijpend verhaal over plotseling verlies, ook een buitengewoon intrigerende (en bij vlagen shockerende) familiegeschiedenis. Marieke Poelmann beschikt over een sterke en bijzondere eigen stem. Een boek dat nog lang nadat je het uit hebt blijft nagonzen.’ – Herman Koch

 

‘Een wijs en ontroerend boek.’ – Vogue

 

‘Bloedeerlijk verslag; valse sentimenten krijgen geen ruimte.’ – Trouw

 

Direct bestellen bij bol.com, Ako of Bruna